Utekväll? Glöm inte att köpa kondomer

Vare sig det är en vanlig fredag eller dagen före röd dag är det alltid lika härligt att ge sig ut och klubba. På klubbarna kan man dansa till härlig musik samtidigt som man dricker något gott och alkoholstarkt. Har man riktigt tur kanske man även träffar någon i klubbmörkret, någon som följer med en hem. Då är det viktigt att tänka på en grej, nämligen att köpa kondomer innan man ger sig iväg till krogen.

Att köpa kondomer innan visar och innebär att man är mogen och ansvarstagande. Det är något som kan vara upphetsande för vissa, för andra är det bara bra aspekter att ens sexpartner har. Med kondomer i kombination med andra preventivmedel, så som p-piller kan man få ett starkt skydd mot både könssjukdomar och graviditet. Kondomen skyddar ungefär 97 procent av gångerna man använder den mot oönskad graviditet, och 100 procent mot sjukdomar. Det gör kondomen till det bästa preventivmedlet som just nu finns tillgängligt på den svenska marknaden. Mycket bättre än spiraler och P-piller som enbart skyddar mot graviditeter. Det enda preventivmedlet som kommer i närheten av kondomen är så kallade femidom. Som även dessa har ett starkt skydd mot både könssjukdomar och oönskad graviditeter.

Det bästa med kondomer är dock att de kommer i alla olika smaker, allt från cola till vanilj och allt där emellan går att få tag på. Det gör saker som avsugningar mycket skönare och smaskigare för både den som ger och får. Med kondomer är det också möjligt att ha samlag med flera personer samtidigt. Utan att behöva oroa sig över vad för sjukdomar de andra sexpartnerna har (om de har några). Skulle man vilja experimentera kan man köpa kondomer i andra storlekar än vad man är van vid. Detta är dock inte att rekommendera eftersom man bör hålla sig till en storlek som man trivs med.