Tar skolstressen över ditt liv?

Sedan jag började sjunde klass och vi fick betyg i varje ämne så har jag levt i en stress. Dagligen funderar jag på vad jag kan göra bättre för att höja betyget, även fast det många gånger inte ens går att få högre. Många gånger blir det också till och med personligt, även fast det bara handlar om mattetal eller faktabaserade inlämningar. Ändå så är det, enligt mig, min personlighet som bedöms av läraren.

När det är som stressigast så gråter jag bara. Jag vet inte vad som är ut eller in, upp eller ned, och så fort jag får frågan om hur jag mår så rinner tårarna ned för mina kinder. Jag vet inte hur många gånger jag googlat på vad man ska göra för att undvika stress eller prestationsångest men oavsett resultat så har jag bara än så länge hittat en sak som blivit räddningen för mig.

Min räddning

Att lägga ansiktsmask är min räddning. Jag behöver komma ned i varv och oavsett hur djupt jag försöker andas så hamnar jag bara i hyperventilation. Jag släcker istället ned i lägenheten, tänder några värmeljus på soffbordet och ibland sätter jag på lugn musik som man brukar höra i bakgrunden när man är på spa. Att sedan lägga ansiktsmask och bara välta ned i soffan gör att jag kan andas i vanlig takt igen. Helt glansig i ansiktet ligger jag där och känner hur huden återfuktas långsamt.

Nackdelen blir ju såklart att om jag väl är stressad och exempelvis befinner mig i skolan så är det svårt att göra min rutin för att komma ifrån stresskänslan. Så kanske blir det min uppgift att i framtiden ta fram en ansiktsmask som man enkelt bara kan trycka på en knapp så är ansiktsmasken applicerad och det räcker att jag sluter ögonen för att känna in lugnet.

Kommentarer är stängda.